Tankar om Vampire Diaries säsongsavslutning SPOILER

Oj oj oj så mycket grejer som hände i säsongsavslutningen! Elena fick tillbaks sin älskade bror, men höll själv på att stryka med när Katherine bestämde sig för att hon tröttnat på Elena en gång för alla. Elena hade dock turen på sin sida och lyckades i sista sekund få i Katherine botemedlet så att hon blev människa. 

Matt verkar äntligen få komma utanför Mystic Falls gränser då Rebekah lovat att visa honom världen över sommaren! Och enligt Matt själv finns det god möjlighet till romans på vägens gång. Bara det stannar vid det.;)

Damon får till slut sitt livs kärlek - Elena. The Sirebond är brutet och Elena vet äntligen exakt vad hon känner. Detta öppnar upp till en helt ny storyline för Stefan, och det visar sig i de sista skälvande sekunderna av avsnittet att även han (precis som Elena) har en dubbelgångare. Dock verkar inte säsong 5 av TVD börja speciellt bra för Stefan då han är inlåst i en järnkista och på botten av en sjö, medan Silas springer omkring i sin riktigas form som Stefan. Hur lång tid det kommer ta för hans vänner att upptäcka detta - och framför allt att hitta honom återstår att se. Spännande spännande!Bästa citaten: Caroline: "Klaus, now is not the time to decide that you're over me." Klaus: "He's your first love. I intend to be your last. However long it takes." Stefan: "I should be upstairs grooming my hero hair."

Finaste scenen: Ja ÄLSKADE scenen där de äntligen fick ta studenten! Så fint och så sorgligt på samma gång.

Sorlgligaste scenen: När Bonnie återför spökena till andra sidan och Alaric och Lexie försvinner. Hade gåshud över hela kroppen. Så sorgligt när både Damon och Stefan förlorar sina bästa vänner (igen). :'(

WTF moment: Stefan har en dubbelgångare och ligger nu i en kista på botten av en sjö. WTF?! Did NOT see that coming.

Sötaste scenen: När Rebekah kysser Matt och därmed räddar hans liv. Och så gillade jag även Klaus/Caroline scenen där Klaus ger henne sin version av en studentpresent, och så en liten puss på det också. ;)

OMG moment: Katherine är människa, hur ska detta gå?! Och återigen, Stefan har en dubbelgångare WTF!?!

Bästa scenen: Jeremy lever igen! Tack och lov säger jag! Scenen med honom och Bonnie var så himla fin. Jag var glad och ledsen på samma gång. Men det känns skönt att ha Jeremy tillbaka i alla fall! :)

Sämsta: Att inte Alaric och Lexi fick stanna kvar i Mystic Falls. Saknar verkligen dom!

Vad jag ser fram emot i säsong 5: 
Jag är såklart sjukt nyfiken på vad som kommer att hända med Stefan! Hur lång tid kommer det dröja innan någon hittar honom, och vad har Silas för plan nu när han är i mänsklig form? Över lag ska det bli väldigt spännande att se Stefans nya storyline. Den borde ju bli helt annorlunda nu när han inte har Elena vid sin sida.

Vad kommer att hända med Katherine nu när hon är mänsklig? Kommer Klaus att döda henne på en gång, eller låter han henne leva ett medelmåttigt människoliv. Jag kommer faktiskt att sakna Katherine och hennes galna planer, hon var alltid så oförutsägbar och gav en hel del spänning till showen. Men jag antar att det är Silas jobb nu. ;)

Hur kommer människor att reagera på Jeremy's återkomst? Han var ju liksom död and now he's back! Ska bli intressant att se hur folket reagerar och vad dom har för förklaring till det.


Vad tyckte ni om avsnittet, och vad tror ni om säsong 5? Berätta i kommentarerna! :)
0


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackRSS 2.0